Sadržaj

17. 5. 2019.

Studijski posjet školi u Štokholmu

Studijski posjet školi u Štokholmu

Odgojno – obrazovni djelatnici uključeni u projekt „In MediasReStart“ u sklopu predviđene edukacije posjetili su Stockholom International School, međunarodnu školu u Štokholmu u Švedskoj kako bi se upoznali s njihovim obrazovnim sustavom i nastavnom praksom. Posebno smo se željeli upoznati s metodama kojima potiču razvoj pismenosti te kako su proveli  integraciju medijskih i tehnoloških alata u nastavi.

U posjetu Švedskoj sudjelovalo je ukupno 18 nastavnika iz Oš Matije Gupca iz Zagreba, OŠ Maria Martinolića iz Malog Lošinja te SŠ Marka Marulića iz Slatine.

Oni su tijekom 4 dana, koliko je trajao studijski posjet Štokholmu, kroz radionice koje su nam organizirali domaćini u SIS-u, predavanje gosp. Darka Kršeka, rektora za srednje škole u Štokholmu  o obrazovanju u Švedskoj, te posjet Veleposlanstvu RH naučili puno o švedskim školama, organizaciji nastave, obrazovnom sustavu i implementaciji tehnologije u nastavu, načinima poticanja pismenosti učenika, kao i hrvatskoj imigraciji u Švedskoj.

Naravno, razmijenili smo i dobru praksu, vrijedne ideje i prijedloge, te se nadamo i budućim suradnjama.

Prečice